Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Izületi gyulladás fellángolásának okai
  2023-11-05 20:10:28, vasárnap
 
  Az ízületi gyulladás súlyosbodhat is - mik váltják ki a tünetek fellángolását?

Az ízületi gyulladás sokak életét megkeseríti. Még akkor is így van ez, ha valaki rendszeresen jár kezelésekre. Hiszen az ízületi gyulladás kellemetlen tünetei, a duzzanat, a fájdalom és a merevség sok tényező miatt felerősödhet. Mutatunk is néhány olyan esetet, amikor a betegség sokkal elviselhetetlenebbé válik.

Az ízületi gyulladás, az RA tünetei nagyon jól kordában tarthatók gyógyszerekkel. Ilyenkor úgy érzi magát a beteg, mintha semmilyen betegsége nem lenne. Ezt a szakaszt nevezik remissziónak. De előfordul, hogy ismét megemelkedik a szervezetben a gyulladásszint, ami a tünetek fellángolását idézi elő. Ilyenkor a beteg enyhe lázat, fájdalmat és fáradtságot is tapasztal. Ha gyakran vannak ilyen fellángolási szakaszok, akkor elképzelhető, hogy a gyógyszeradagon szükséges változtatni. Ebben az esetben célszerű a kezelőorvossal konzultálni. Addig is pihenjen többet, alkalmazzon hideg vagy meleg borogatást a fájó ízületekre.

Az ízületi gyulladásban szenvedő betegeknél nagyon gyakori a stressz, a szorongás és a depresszió is. A stressz kortizol felszabadítására ösztönzi a szervezetet. Voltaképpen ez csökkenti a gyulladást, de ha túl sok kortizol szabadul fel a szervezetben, akkor ez jelentősen fokozza a fájdalmat. A stressz ellenszerei lehetnek a kikapcsolódás, a testmozgás és a jóga is.

Az ízületi gyulladás okozta fájdalom és az alvászavar között szoros összefüggés áll fenn. Ha fájdalmaink vannak, nem tudjuk kipihenni magunkat. Ha nem alszunk eleget, akkor felerősödhetnek a fájdalmaink. A napi rutin kialakítása, amelyhez az időben történő lefekvés is szorosan kapcsolódik, segítenek a minőségi és mennyiségi alvás kialakításában és az RA tüneteinek csökkentésében.

Az RA-hoz kapcsolódnak más olyan betegségek, amelyek hasonló tüneteket mutatnak, mint maga az ízületi gyulladás. Azok, akik ebben a betegségben szenvednek, gyakran küzdenek fibromialgiában is, azaz krónikus fájdalomban. Ez a betegség nemcsak fájdalmat, hanem fáradtságot és olyan tüneteket okozhat, amelyek hasonlatosak az RA tüneteihez.

Az ízületi fájdalom és merevség gyakran arra készteti a betegeket, hogy feladják a rendszeres testmozgást. Azonban ha nem mozgatják az ízületeiket, akkor a tünetek súlyosbodni fognak. A testmozgás igazából segít csökkenteni az ízületi gyulladás sok esetben kellemetlen és fájdalmas tüneteit. Fontos, hogy olyan gyakorlatokat végezzünk, amelyek segítenek megnövelni a mozgástartományt, illetve hogy megdolgoztassuk az izmainkat, hogy azok erősek maradjanak.

Minél több plusz súlyt cipelünk magunkkal, ez annál nagyobb stresszt jelent az ízületekre, ami még több fájdalmat generál. A túl sok zsír a szervezetben olyan hormonokat szabadít fel, amelyek súlyosbítják az ízületi gyulladás miatt fellépő gyulladást. A rendszeres mozgás és a táplálkozás megreformálása segítséget nyújt a súlytöbblet leadásában.

Azok, akik ízületei gyulladásban szenvednek és felhagynak a dohányzással, a tünetek enyhüléséről számolnak be. A dohányzás ugyanis fokozza az ízületi fájdalmat és csökkenti az RA-gyógyszerek hatékonyságát is.

Az RA-ban szenvedő betegek szervezetében gyakran alacsony D-vitamin-szintet mérnek. Ha nincs elegendő D-vitamin a szervezetben, akkor ez fájdalmas gyulladáshoz és akár még csontvesztéshez is vezethet.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:   Betegségekről  
Címkék: mozgástartományt, felszabadítására, csontvesztéshez, fibromialgiában, felerősödhetnek, megdolgoztassuk, gyógyszeradagon, csökkentésében, kialakításában, megreformálása, gyógyszerekkel, kezelőorvossal, gyulladásszint, fellángolását, gyakorlatokat, kikapcsolódás, hatékonyságát, szervezetében, szervezetben, megemelkedik, fellángolási, gyulladásban, súlyosbítják, remissziónak, enyhüléséről, dohányzással, elképzelhető, felerősödhet, rendszeresen, gyulladáshoz, hasonlatosak, súlyosbodhat, kapcsolódnak, ellenszerei, gyógyszerek, fájdalomban, ízületi gyulladás, tünetek fellángolását, betegség sokkal, szakaszt nevezik, beteg enyhe, gyógyszeradagon szükséges, esetben célszerű, kezelőorvossal konzultálni, fájó ízületekre, ízületi gyulladásban, stressz kortizol, stressz ellenszerei, alvászavar között, napi rutin, időben történő, betegségben szenvednek,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Hiányzik  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Png virág  A kételkedés kezelése  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  George Byron - Ahogy itt jár -...  Tóth Ágnes - Szervusz pad  képre írva  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Akik bántanak téged  Akarat  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Segítsük barátainkat, hogy meg...  A kételkedés kezelése  Nem tudhatod  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Szép estét kedves látogatóimna...  Adakozás  Png csokor  Png virág  Hogy lehet megtartani  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Boldog születésnapot a ma ünne...  A jó emberek mindig szépek mar...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  Fekete István - Akác  Minden harmadik...  Egy hatékony szolga  Png nő  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Ne kapaszkodj magasabbra,  Paul David Tripp Április 19  Akarat  Facebookon kaptam Krisztinától  Szép napot kívánok  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Mindig jusson idő nevetni  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szívem tiéd  Örülök, hogy látlak!  Akik bántanak téged  A jó emberek mindig szépek mar...  Nagyi telefonál  Szabolcska Mihály – Ákác...  Régi emberek, akikre máig büsz...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  A jó emberek mindig szépek mar...  Png kutya  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Az engedelmesség miért nem vál...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  A jó emberek mindig szépek mar...  Segítsük barátainkat, hogy meg...  Idő  Soha ne kedvezz...  Kövesd a cowboyt!  Varga János Veniam - Fontos sz...  Irgalom és ítélet  s immár én is felragyogva, ért...  Facebookon kaptam  Alázat  Leonardo da Vinci gondolata  Akik bántanak téged  Lóhere  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Akarat  Kellemes délutánt kívánok  Tóth Ágnes - Szervusz pad  Facebookon kaptam  Png kutya  Varga János Veniam - Fontos sz...  Kövesd a cowboyt!  Aki nem dolgozik, ne is egyék  Akarat  A jó emberek mindig szépek mar...  Png csokor  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Próbálj meg ...  Jó éjszakát 
Bejegyzés Címkék
ízületi gyulladás, tünetek fellángolását, betegség sokkal, szakaszt nevezik, beteg enyhe, gyógyszeradagon szükséges, esetben célszerű, kezelőorvossal konzultálni, fájó ízületekre, ízületi gyulladásban, stressz kortizol, stressz ellenszerei, alvászavar között, napi rutin, időben történő, betegségben szenvednek, betegség nemcsak, ízületi fájdalom, rendszeres testmozgást, tünetek súlyosbodni, testmozgás igazából, szervezetben olyan, rendszeres mozgás, táplálkozás megreformálása, súlytöbblet leadásában, tünetek enyhüléséről, dohányzás ugyanis, ízületi fájdalmat, mozgástartományt, felszabadítására, csontvesztéshez, fibromialgiában, felerősödhetnek, megdolgoztassuk, gyógyszeradagon, csökkentésében, kialakításában, megreformálása, gyógyszerekkel, kezelőorvossal, gyulladásszint, fellángolását, gyakorlatokat, kikapcsolódás, hatékonyságát, szervezetében, szervezetben, megemelkedik, fellángolási, gyulladásban, súlyosbítják, remissziónak, enyhüléséről, dohányzással, elképzelhető, felerősödhet, rendszeresen, gyulladáshoz, hasonlatosak, súlyosbodhat, kapcsolódnak, ellenszerei, gyógyszerek, fájdalomban, változtatni, kellemetlen, ízületeiket, alkalmazzon, voltaképpen, konzultálni, testmozgást, súlytöbblet, fáradtságot, szervezetet, súlyosbodni, fájdalmaink, megkeseríti, kialakítása, kapcsolódik, kezelésekre, betegségben, táplálkozás, csökkenteni, összefüggés, borogatást, ízületekre, maradjanak, megnövelni, testmozgás, jelentősen, rendszeres, szenvednek, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4497
  • e Hét: 29388
  • e Hónap: 60874
  • e Év: 265575
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.